Сладки свински филенца по азиатски

Сладки свински филенца по азиатски Лакомник
Сладки свински филенца по азиатски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 ч.ч. вода

1,5 кг свинска рибица

6 скилидки чесън, обелени и намачкани

3/4 ч.ч. ябълков оцет

1/4 ч.ч. соев сос

1 ч.ч. захар

2 ч.л. бобени зърна от консерва

1 ч.л. черен пипер на зърна

2 дафинови листа

1 ч.л. звездовиден анасон

1/4 ч.ч.фъстъци, печени и обелени

Начин на приготвянe

Сипете месото и водата в дълбок тиган. Месото трябва да покрито с вода. Оставете да кипне и да ври 10 минути на силен огън. Оставете месото във водата, докато се охлади. После го отцедете и го сложете във фризера да се изстуди. Запазете бульона в хладилника за по-късно.

Смесете в купа останалите съставки и бъркайте докато захарта се разтопи.

Когато месото стане твърдо, го извадете и нарежете на квадратни филии с дебелина около 2 пръста. Сложете го в сместа със захарта и оставете в хладилник за 1 нощ.

Извадете го час или два преди окончателното гответе, както и бульона. Махнете слоя мазнина, който се е образувал на бульона.

Сложете маринатата, бульона и месото на силен огън. Когато заври, намалете огъня и оставете да къкри 3 часа, докато месото е готово ако вилицата влиза свободно в него). Отстранете месото и дафиновия лист. Оставете сосът да изври докато стане гъст като глазура и го сервирайте върху месото. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц