Сладки ребра на скара

Сладки ребра на скара Лакомник
Сладки ребра на скара
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 пликчета черен чай

1/4 ч.ч + 2 с.л. кафява захар

сол и черен пипер на вкус

1 портокал

около 1 кг свински ребра

Начин на приготвянe

Изпразнете 3 торбички и смесете с 1/4 ч.ч. кафява захар и 2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. пипер. Настържете вътре и кората на портокала. Сложете върху ребрата и оставете да постои около половин час.

Кипнете останалия чай в 2 ч.ч. вряща вода за около 5 минути. Махнете чая и сипете 2 с.л. кафява захар и сока от половин портокал. Сипете течността в тава при ребрата. Покрийте с фолио и печете на 150 градуса около час и половина. После изпечете на грил, за да хванат ребрата коричка.

Соса от тавичката сипете в тиган и оставете да къкри докато се сгъсти и стане с гъст като глазура. Покрийте ребрата и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц