




Брашното се смесва с маята и се добавя вода до получаването на меко тесто. Оставя се на стайна температура за няколко часа да втаса. Наситнените смокини се смесват с натрошените бадеми, орехи и стафидите. Добавя се канела на вкус и малко мед. На водна баня при ниска температура сместа се бърка, докато стане хомогенна. Оставя се да се охлади. През това време се разточва тестото на ленти широки около 5 см и дебели около половин см. Охладената плънка се оформя като руло и се поставя по средата на тестената лента. Оформя се на руло. Рулото се реже на парчета от около 16 см и се оформят като гевречета. Внимателно се надупчват с вилица или се правят леки разрези с нож. Намазват се с разбит жълтък. Пекат се в загрята фурна на 150 градуса до златисто.
