Сладкиш с плънка от ябълки

Лесен и много ароматен изкусителен десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Маслото, захарта и жълтъкът се претриват, докато се получат трохи. Прибавя се млякото, сместа се разбърква и се добавя брашното. Омесва се тесто и се разделя на две части. От едната част се разточва кора с дебелина около 1 см и се слага в намазана тавичка. Върху нея се изсипват настърганите ябълки, смесени със захарта, канелата и счукания сухар. От другата част на тестото се разточва кора и се покриват ябълките с нея. Сладкишът се пече в умерена фурна, намазва се отгоре с разбития белтък и се допича за 5 мин. Поднася се поръсен с пудра захар.
Още по темата

Леко затопленото прясно мляко се разбърква с 50 г захар и есенцията. Бисквитите се топят една по една в млякото и се редят в правоъгълна тавичка. Отгоре се нареждат...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп