Сладкиш с карамел и банани
Перфектен сладкиш за следобеден десерт
Приготвяне
70 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Захарта се карамелизира в тавата, в която ще се пече сладкиша. Върху изстиналия карамел се излива разтопеното масло. Тавата се поставя в камерата на хладилника, за да се втвърди маслото. След като се извади се нареждат нарязаните банани. Разбиват се жълтъците с 2/3 от захарта. Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг, като постепенно се прибавя останалата захар. Белтъците прибавяме към жълтъчната смес, бъркайки с дървена лъжица. Към тази смес прибавяме пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера и канелата. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около 40-45 минути като се пробва с клечка за зъби. Още топъл, но не горещ, сладкишът се обръща в поднос или тортена чиния.
Още по темата
В кексова форма слагаме захарта и я карамелизираме. Нареждаме отгоре кроасаните. Разбиваме добре яйцата със захарта, сипваме прясното мляко и добавяме ванилиите....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп