Скумрия на грил
Много вкусно, бързо и лесно ястие
Приготвяне
35 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете скумриите добре. В купа смесете соевия сос, олиото, меда и сусама и объркайте добре, след което добавете черния пипер, настърганата лимонова кора и сок. Разрежете рибата надлъжно и направете нарези по кожата с остър нож. Намажете с маринатата от двете страни. Маринованата риба изпечете на загрят грил по 10-15 минути от всяка страна. Рибата е готова, когато кожата попрегори и стане лъскава. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата
Рибата се почиства и разрязва. Подправя се със сол, черен пипер и други подправки по желание. Всяка скумрия се пълни с нарязания лук, морков и настърганите домати....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп