Сиропирани охлювчета
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя за 10 мин да почине. Разделяме на две части. Всяка се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на ленти по 1 см. С вилица или на ръка се навива на охлювчета. Някой ги пържат в загрято олио. Аз нареждам в тава с хартия и пека за 25-30 мин при 180 градуса. Предварително се приготвя и сиропът от вода, захар, ванилия и лимонов сок и щом заври, се сваля и се охлажда. Пускаме изпечените охлюви в сиропа и след 5 мин се изваждат с решетъчна лъжица и се нареждат в чиния. Оставят се в хладилник да се охладят и се сервират. Направо да си оближеш пръстите !
Да ви е вкусно!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп