Сиропирани охлювчета

Сиропирани охлювчета Лакомник
Сиропирани охлювчета
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Виолета Матева, Камено
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 яйце
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
ванилия
малко лимонов сок 

Начин на приготвянe

Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя за 10 мин да почине. Разделяме на две части. Всяка се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на ленти по 1 см. С вилица или на ръка се навива на охлювчета. Някой ги пържат в загрято олио. Аз нареждам в тава с хартия и пека за 25-30 мин при 180 градуса. Предварително се приготвя и сиропът от вода, захар, ванилия и лимонов сок и щом заври, се сваля и се охлажда. Пускаме изпечените охлюви в сиропа и след 5 мин се изваждат с решетъчна лъжица и се нареждат в чиния. Оставят се в хладилник да се охладят и се сервират. Направо да си оближеш пръстите !

Да ви е вкусно!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц