Сиропирани охлювчета

Сиропирани охлювчета Лакомник
Сиропирани охлювчета
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

250 г брашно

150 г масло

2 яйца

100 г захар

20 г мая

1 к.ч. прясно мляко

½ ч.ч. стафиди

За сиропа:

1 ½ ч.ч. захар

1 ч.ч. вода

2 ванилии

Начин на приготвянe

Маята се размива в затопленото прясно мляко. Брашното се пресява, прибавят се омекналото масло, захарта, разбитите жълтъци, маята и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса около 1 час. След това тестото се разточва на правоъгълна кора, намазва се с разбитите белтъци и се завива на руло. Рулото се нарязва на филийки, набождат се отгоре със стафиди и се подреждат в намаслена тава. Пекат се в умерена фурна и се оставят да изстинат. Приготвя се сироп от захарта, водата и ванилията, ври 5 мин. и с горещ се заливат охлювчетата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц