Сиропирани охлювчета
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се размива в затопленото прясно мляко. Брашното се пресява, прибавят се омекналото масло, захарта, разбитите жълтъци, маята и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса около 1 час. След това тестото се разточва на правоъгълна кора, намазва се с разбитите белтъци и се завива на руло. Рулото се нарязва на филийки, набождат се отгоре със стафиди и се подреждат в намаслена тава. Пекат се в умерена фурна и се оставят да изстинат. Приготвя се сироп от захарта, водата и ванилията, ври 5 мин. и с горещ се заливат охлювчетата.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп