Свинско „Текс-мекс”

Свинско „Текс-мекс” Лакомник
Свинско „Текс-мекс”
Време за приготвяне
Приготвяне
8 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг свинско обезкостено филе

1/2 ч.ч. магданоз, наситнен

6 готови хлебчета бурито (или такива за дюнер)

За соса:

250 г доматен сос (1 ч.ч.)

1 ч.ч. готов сос барбекю

1 гл. лук, нарязан на ленти

240 г зелени люти чушки, нарязани на кубчета

1/4 ч.ч. чили на прах (не много люто)

1 ч.л. кимион

1 ч.л. риган

1/4 ч.л. канела

Начин на приготвянe

Смесете продуктите за соса в голям тиган или тенджерка. Добавете месото и го полейте добре със соса, за да е покрито.

Покрийте съда и гответе на средно силен огън около 3 1/2 часа или на слаб огън около 8 часа. Месото е готово, когато вилицата влиза в него без проблем. Отстранете месото на дъска за рязане и го нарежете на много ситно.

Сипете соса в купа за сервиране и добавете магданоза. После добавете и месото и разбъркайте.

Затоплете хлебчетата и увийте в тях част от сместа за всяка порция.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц