Свинско с пълнени ябълки по руски

Свинско с пълнени ябълки по руски Лакомник
Свинско с пълнени ябълки по руски
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско месо без кости

1 с.л. зехтин

1 с.л. ситна морска сол

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. семена от магданоз

8 червени ябълки

1 ч.ч. галета

¼ ситно нарязан пресен магданоз

2 с.л. градински чай, нарязан на ситно

сок и кората от 1 лимон

2 с.л. фъстъци, нарязани на ситно

1 ч.л. прясна мащерка

20 г меко масло на кубчета

1 с.л. оцет

200 мл пилешки бульон

Начин на приготвянe

Направете средно дълбоки разрези в месото и намажете със зехтин. Смесете солта, семената от магданоз и сухата мащерка и ги сложете в разрезите. Запечете месото в загрята до 220 г фурна, като сложите разрезите от долната страна.

През това време срежете горната част на ябълката като капак и извадете сърцевината. В купа смесете галетата, магданоза, градинския чай, кората от лимона, фъстъците, прясната мащерка и маслото, разбъркайте и напълнете с тази смес ябълките. 

Намалете температурата на фурната до 180 градуса и поставете плодовете около месото за още 1 час.

За да приготвите соса загрейте добре оцета. Когато кипне добре, прибавете сока от печеното месо, пилешкия бульон и гответе докато се сгъсти соса. Преди да сервирате нарежете месото на порции, залейте със сос и гарнирайте с ябълките.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц