Свинско с пиле в соев сос

Свинско с пиле в соев сос Лакомник
Свинско с пиле в соев сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. ябълков оцет

1/4 ч.ч. соев сос

1 ч.ч. вода (може да не се използва цялата)

3 пилешки бутчета цели – общо около 600 г

350-400 г свинско месо от корема, заедно с костите, нарязано на големи парчета

1 1/2 ч.л. черен пипер на зърна

8-10 скилидки чесън, необелени, леко намачкани

2 дафинови листа

щипка черен пипер

2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Сложете всички продукти без водата в голяма тенджера и оставете 30 минути да се маринова. Сложете тенджерата на котлона на средно силен огън. Добавете 1/2 ч.ч. вода и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри докато оцетът изкипи. Ще разберете когато стане това, защото оцетът има неприятна миризма докато ври и тя ще изчезне.

Оставете да къкри покрито около 40 минути, докато пилето е готово. Опитайте соса. Ако е много солен и с остър вкус, добавете останалата вода. Когато изври, отстранете пилето от тенджерата. Чесънът е омекнат и може да обелите няколко скилидки и да ги оставите да се объркат със соса, а останалите отстранете. Оставете да ври още 30 минути до час на много бавен огън, докато и свинското е готово. После отстранете и него от тенджерата, а сосът оставете да къкри.

Загрейте зехтина в тиган и изпържете свинското и пилешкото месо. Когато сосът в тенджерката е достигнал желаната от вас гъстота, добавете месото обратно вътре. Разбъркайте внимателно.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц