Свинско с ориз

Свинско с ориз Лакомник
Свинско с ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/3 ч.ч. олио

700 г свинско месо, обезкостено и нарязано на хапки

1 глава лук, наситнена

1 зелена чушка, наситнена

1 домат, обелен и наситнен

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. червен пипер

2 1/2 ч.ч. пилешки бульон

1 1/2 ч.ч. дългозърнест ориз, изплакнат и отцеден

1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвянe

Загрейте олиото на средно силен огън и запържете месото до златисто. Отстранете месото и в олиото добавете лука. Запържете докато стане прозрачен около 5 минути. Добавете чушката и сотирайте под капак 2 минути. Добавете доматите, солта и пипера, червения пипер, половината бульон и върнете месото. Оставете да заври и намалете огъня до слаб. Гответе така 30 минути. Добавете ориза, останалия бульон и водата и гответе докато оризът поеме течността и се свари около 35 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц