Свинско с кисело зеле

Свинско с кисело зеле Лакомник
Свинско с кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г свинско месо

1 кг кисело зеле

1 глава лук

3 с.л. олио

червен пипер на вкус

сол на вкус

червен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете месото на едро и го запържете леко в загрята мазнина. Извадете свинското и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук с червен пипер, черен пипер и сол. Върнете обратно месото и запържете още 5 минути.

Измийте и нарежете зелето на тънки ивици. Сложете зелето в голяма тенджера, прибавете месото с лука и подправките. Залейте с вода да покрие продуктите и оставете да ври на умерена температура за около 2 часа, като бъркате за да не загори.

 

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц