Свинско с карамелизиран лук

Свинско с карамелизиран лук Лакомник
Свинско с карамелизиран лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг свинско месо

5 глави лук

0,5 л пъпки карамфил

0,5 ч.л. черен пипер

2 с.л. оцет

1 с.л. захар

сол на вкус

Начин на приготвянe

Направете разрези по дължината на месото и в тях сложете карамфил, сол и черен пипер. Загрейте фурната до 210 градуса и запечете месото покрито с фолио за 45 минути. Махнете фолиото и оставете още 35 минути. Нарежете лука на тънки колелца и го запържете за 5 минути. Прибавете лука към месото и оставете за 10 минути. След това прибавете оцета, оставете 5 минути, добавете захарта, разбъркайте добре и извадете от фурната. Покрийте ястието с фолио и оставете 15 минути. Преди сервиране нарежете месото на порции. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц