Свинско печено със сини сливи
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се отделя от костите, начуква се и се намазва със сол и счукани ким, черен пипер и чесън. С остър нож се правят дълбоки прорези в месото и се слага в тях по 1 слива. В тава със загрята мазнина се слага месото и се запича в силна фурна за 10 мин. Залива се с 3-4 с.л. подсолена вода и се пече 20 мин. Обръща се и се пече до омекване, като се полива със соса от тавата и малко топла вода. Изпеченото месо се изважда и сосът се застройва с малко брашно, размито в студена вода, кипва се 2-3 мин., слагат се виното и размитото доматено пюре.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп