Свинско месо в желе

Свинско месо в желе Лакомник
Свинско месо в желе
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 кг свинско месо

1-2 свински крачета

18-20 зърна черен пипер

6-7 дафинови листа

Начин на приготвянe

Обезкостете месото го нарежете на парчета около 50 г. Сварете свинските крачета в голямо количество вода, около 2 л. Прибавете месото и го варете до полуготовност.

Обикновено в желе се консервира говеждо или телешко месо, но може да се консервира също свинско или овнешко месо. Във всеки буркан сложете около 3 зърна черен пипер и 1 дафинов лист и наредете отгоре плътно месото. Залейте с бульона да покрие месото, затворете и стерилизирайте за 2 часа.

 

* По същия начин може да консервирате и телешко месо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц