




Поръсват се шницелите (предварително подсушени) със сол и черен пипер и се овалват леко в брашно. Пържат се в загрят зехтин (олио) за по около 3-4 минути от всяка страна. Изваждат се и се запазват на топло. Отстранява се излишната мазнина от тигана, като се оставя 1 с.л. Добавят се в тигана нарязаните на ивички гъби и добре се разбърква, за да се оберат всички частици от пърженето. Добавят се 2 с.л. балсамов оцет и се задушават гъбите, докато поизври течността и гъбите са готови. Размива се брашното в гъбения бульон и се добавя в тигана. Разбърква се, подправя се на вкус със сол, черен пипер и малко чесън на прах (по желание) и се готви, докато сосът се сгъсти. Поднасят се шницелите, полети със соса и поръсени с малко нарязан на ситно пресен магданоз.
