Свински ребра с билки

Уникално вкусни ребърца с хрупкава коричка


Приготвяне
80 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Ребрата се почистват и се варят за 1 час, заедно с лука, праза, чушките и половината от чесъна. Билките се нарязват на много ситно. Останалият чесън се пресова и се добавя към билките заедно със солта и зехтина. Сварените ребра се отцеждат и се поставят в тава за печене (зеленчуците и бульонът се изхвърлят). Намазват се със сместа от зехтин и подправки и се слагат в предварително загрята фурна. Пекат се 30 минути покрити с фолио и още 20-30 минути без фолио, така че да се образува хрупкава коричка без подправките да загарят. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

Свинските ребра се нарязват на порции и се слагат в тава с обелените и едро нарязани картофи и лук, доматеното пюре, солта, червения пипер, сините сливи, магданозът и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп