Свински пържоли с тиква

Невероятни мръвки, с които можете да изненадате семейството си днес


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разбите в кухненски робот зехтинът, чесънът, мащерката, риганът и розмарина, докато се получи пюре. С тази смес се намазва месото, поръсва се със сол и черен пипер. Поставя се в тава за печене, добавят се 1 ч. ч. вино и малко вода. Покрива с алуминиево фолио и се пече около в загрята фурна при 180 С до готовност. Сваля се фолиото и се пече още 15 минути, за да хване коричка. Лукът се нарязва на ситно, тиквата - на едри кубчета. Лукът се задушава в малко зехтин. Добавя се тиквата, подправя се със сол, черен пипер на вкус и 1 ч. ч.бяло вино. Всичко се задушава на слаб огън до омекване на тиквата. Месото се сервира заедно с тиквените кубчета като гарнитура.
Още по темата

Месото и бобът се слагат да се варят в отделни тенджери. При боба се добавят едро нарязаният лук, настърганите домати и олиото. Когато месото и бобът са готови, месото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп