Свински пържоли с пресни картофи и розмарин

Свински пържоли с пресни картофи и розмарин Лакомник
Свински пържоли с пресни картофи и розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. пресен розмарин, наситнен

2 с.л. зехтин

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. мед

1 с.л. и 2 ч.л. горчица

1 ч.л. винен оцет

2 свински пържоли с кокал

1 с.л. зехтин

1 с.л. масло

1/2 ч.ч. пилешки бульон

За картофите:

400 г пресни картофи, малки

;2 с.л. зехтин

3 щипки розмарин

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и маслото в тиган на средно силен огън и запържете пържолите от двете страни за около 8 минути от всяка. Проверете готовността на месото с вилица.

Добавете маринатата и бульона и оставете на котлона докато изври половината сос.

Загрейте фурната на 220 градуса. Картофите наредете в тавичка върху хартия за печене. Поръсете със зехтин, розмарин, сол и пипер и с ръце разбъркайте добре. Сложете ги във фурната и печете 30 минути. Когато са готови, напръскайте с оцета и леко разбъркайте.

Смесете розмарина, зехтина, солта, пипера, меда, 1 с.л. горчица и виното и разбъркайте добре. Добавете пържолите в тази марината и оставете да престоят 20 минути в хладилника.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц