Свински пържоли в сладко-кисел сос

Свински пържоли в сладко-кисел сос Лакомник
Свински пържоли в сладко-кисел сос
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Стефка Петрова, Бургас
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински пържоли

За маринатата:

1/2 ч.ч. уни сос

1 щипка лют червен пипер

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. горчица

За глазурата:

100 г мед

1 глава лук, нарязана на ситно

100 г кетчуп

1 люта чушка

1 скилидка чесън

2 с.л. винен оцет

сол на вкус

Начин на приготвянe

Начукайте пържолите и ги мариновайте с добре смесените за маринатата продукти за 1 нощ. Пригответе глазурата, като разбъркате добре меда, кетчупа и ситно нарязаните зеленчуци. Кипнете глазурата и гответе на слаб огън, докато сосът леко се сгъсти. Изпечете месото на скарата, като внимавате огънят да не е прекалено силен. Подправете го на вкус и преди сервиране го намажете добре с глазурата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц