Свински пържоли в гъбен сос

Свински пържоли в гъбен сос Лакомник

Изкусително предложение за делници и празници

Свински пържоли в гъбен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

зехтин

40 г масло

1 глава лук

3 скилидки чесън

3 с.л. оцет

50 мл шери или бяло вино

750 г пилешки бульон

6 бели сушени гъби

4 парчета свинско месо (пържоли), около 400-500 г

200 г пресни гъби

1 с.л. царевично брашно

Начин на приготвянe

Загрейте малко зехтин и 20 г масло в дълбок съд Прибавете едро нарязания лук и половината от пасирания чесън. Когато лука омекне, подправете със сол и черен пипер, прибавете оцета и оставете на котлона докато се изпари течността. След това прибавете бульона, белите гъби заедно с водата в която са се киснали и варете за 10 минути. Когато соса започне да се сгъстява отнемете от огъня и прецедете.

Подправете месото със сол и черен пипер, намажете го с малко зехтин и го запържете в силно загрят тиган за около 3 минути от всяка страна. Извадете месото и в същия тиган прибавете останалите гъби, масло и чесън. Запържете за 2 минути, подправете със сол и черен пипер. Отново върнете в тигана месото. Прибавете към соса царевичното брашно, разбъркайте добре и го добавете към месото. Гответе на умерена температура за 2 минути и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Свински пържоли на грил
Начукайте пържолите от двете страни с подправките и сол. Изцедете сока от 2 лимона и залейте пържолите. Оставате ги да престоят 15-20 минути. Загрейте грила и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц