Свинска плешка с пълнени картофи

Свинска плешка с пълнени картофи Лакомник
Свинска плешка с пълнени картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г свинско месо от плешка, нарязано на хапки

1 с.л. олио

2 глави лук, нарязани на ленти

1/2 ч.ч. бяло вино

1 ч.ч. пилешки бульон

6 листа салвия, наситнени

сол на вкус

черен пипер на вкус

За картофите:

2 картофа

2 филийки бекон, нарязани на ситно

1 ч.ч. сирене чедар, настъргано

4 стръка зелен лук, нарязани на ситно

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса.

Измийте картофите и ги почистете ако има нужда, без да ги белите. Набодете ги на няколко места с вилица. Изпечете картофите за около 45 минути

Изпържете бекона в на средно силен огън за около 10 минути, докато стане хрупкав.

Оставете на хартия да се отцеди и охлади.

Смесете половината от мазнината на бекона с олиото. Подправете месото с черен пипер и сол. На средно силен огън загрейте мазнините и изпържете месото от всички страни за около 7-8 минути от всяка докато получи златист загар. Отстранете месото. В същия тиган запържете лука на бавен огън и налага покрийте с капак за 10 минути да се карамелизира. Сипете виното в тигана и намалете огъня да къкри. Върнете месото, добавете бульона и нарязаната салвия. Покрийте и оставете да къкри около 30 минути.

Извадете картофите от фурната. Нарежете ги на две по дължина и издълбайте вътрешността. Към нея добавете сиренето, бекона, зеления лук, сол и пипер и намачкайте на пюре. Върнете в картофите и отново ги сложете във фурната за 20 минути или докато пълнежът се разтопи.

Сервирайте месото със сол и картоф.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц