Свежа салата
Приготвяне
40 минути
Порции
3
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжанът се нарязва на елипсовидни филийки, които се посоляват.
След 20-30 минути се изплакват добре със студена вода, изсушават се, овалват се в брашно и се запържват от двете страни (може и да се запекат във фурната). Сиренето се настъргва на ситно ренде. Чесънът се смачква на пюре.
Смесват се с майонезата. Със сместа се намазват горещите кръгчета патладжан. По желание може да се запекат за още няколко минути.
Всяко кръгче патладжан се украсява с елипсовидно отрязано кръгче от краставицата и половинка маслина, сложени в долния му край, а в горния край се поставя дъга от домат. Подреждат се върху блюдо във вид на опашката на паун.
Подреждането на опашката започва от горния край на платото и всеки следващ ред застъпва по-горния.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп