Сач

Сач Лакомник
Сач
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Теодора Стоилова, Ямбол
Лакомник Необходими продукти

1200 г пилешко филе

1 кг лук

1 кг пресни гъби

600 г шунка

500 г печени чушки

600 г домати

300 г лимон

1 кг наденичка - тънка

200 г брашно

200 г прясно масло

За соса:

100 г масло

6 с.л. брашно

пикантина

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Пилешкото филе се оформя на карета. Изпържва се в мазнина. Отделно се изпържват гъбите, лукът и шунката. Наденичките се изпичат на скара. Приготвя се печен сос. Продуктите се нареждат в сача. Залива се със соса, оставят се да заврят на котлона. Наденичката се поставя отгоре върху продуктите. Украсява се с лимон, магданоз и моркови. Соса се приготвя, като се запържват 100 г масло и 6 с.л. брашно, слагат се пикантина, черен пипер, сол.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц