Сарми с кайма и сливи на пара



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Кипват се 2 л вода с 1 ч.л. сол и оцетът и се поставят зелевите листа за 3-4 минути. Изваждат се и се подсушават. Каймата се разбърква с нарязаните сини сливи, чесъна, лука, виното и подправките. Сместа се оформя на топка и се увива в зелевите листа. Сармите се слагат да се сварят на пара за 30-40 минути.
През това време олиото за соса се загрява и в него се слага да се сотира лукът за 3-4 мин. Добавят се доматеното пюре, бульонът и се подправя със солта и пипера. След като поври 10 минути, се добавят медът и оцетът. Готовите сарми се сервират със сладко-киселия сос.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп