Сармички от лапад с кайма и кашкавал

Сармички от лапад с кайма и кашкавал Лакомник
Сармички от лапад с кайма и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Йовка Лукова, гр. Раковски
Лакомник Необходими продукти

2 връзки лапад
100 г ориз
1 връзка зелен лук
1 стрък чесън
1 морков
250 г овкусена кайма
20-30 мл олио
150 г кашкавал
2-3 щипки копър на зърна
1 ч.л. ронена чубрица
1-2 щипки кимион
1 щипка черен пипер
1 ч.л. универсална подправка
сол, ако е необходимо
магданоз

Начин на приготвянe

Лукът и чесънът се нарязват, морковът се настъргва и се запържват в олиото, прибавят се оризът и подправките. Залива се с вода и се сварява. Лападът се измива и се почиства от дръжките по цялата дължина на листото и леко се бланшира във вряща подсолена вода. Върху листото се разстила една лъжица от ориза, отгоре кайма, слага се и ивичка кашкавал и се завива на сармичка. Готовите сарми редим в тава. Покриваме с остатъка от листата, за да не изсъхват при печене. Заливаме с 1 чаша гореща вода и запичаме за около 20-25 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц