Сармички от лапад с кайма и кашкавал



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се нарязват, морковът се настъргва и се запържват в олиото, прибавят се оризът и подправките. Залива се с вода и се сварява. Лападът се измива и се почиства от дръжките по цялата дължина на листото и леко се бланшира във вряща подсолена вода. Върху листото се разстила една лъжица от ориза, отгоре кайма, слага се и ивичка кашкавал и се завива на сармичка. Готовите сарми редим в тава. Покриваме с остатъка от листата, за да не изсъхват при печене. Заливаме с 1 чаша гореща вода и запичаме за около 20-25 мин.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп