Салата с целина и моркови
Истинска витаминозна бомба
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зеленчуците и ябълката се белят и измиват. Целината се реже на кубчета. Прехвърлят се в тенджера. Налива се вода два пръста под нивото на зеленчука. Съдът се похлупва. Целината се вари на бавен огън до омекване. Морковите се рендосват или нарязват на колелца. Ябълката се реже на кубчета с къдраво ножче. Сварените кубчета се отцеждат от водата. В обща купа се смесват продуктите. Съставките за дресинга се разбиват. С маринатата се полива салатата. Обърква се и се оставя на хладно да се овкуси. Разпределя се в четири салатни чинии. Порциите се поръсват с орехови стърготини, стафиди или друго по желание.
Още по темата
В кипяща и подсолена вода се варят картофите до готовност. Междувременно сушените домати се подсушават с кухненско руло и се нарязват с остър нож на ивички....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп