Салата от спанак с топъл бекон

Салата от спанак с топъл бекон Лакомник
Салата от спанак с топъл бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 връзки спанак

2 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани на кръгове

8 парчета едро нарязан бекон

3 с.л. винен оцет

1 ч.л. захар

½  ч.л. горчица

сол и черен пипер на вкус

4 големи печурки, нарязани на средно големи парчета

1 малка глава червен лук, много тънко нарязана

зехтин

Начин на приготвянe

Запържете бекона в малко зехтин, а при изваждане го сложете върху кухненска хартия, а от мазнината отделете 3 с.л. След това на средна температура сложете оцета, захарта и горчицата. Подправете със сол и черен пипер. Нарежете спанака, прибавете към него гъбите, лукът, дресинга с оцета и топлия бекон. Сервирайте на момента, като отгоре наредите нарязаните на кръгове яйца.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц