Саваринки

Саваринки Лакомник
Саваринки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Петя Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

2 яйца

1 ч.ч. прясно мляко, може и около 200 мл вода
1/2 кубче мая или 1 пакетче суха мая
1 масло
1 щипка сол
1 щипка захар
няколко капки оцет
орехи
канела
брашно, колкото поеме
За сиропа:
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
1 ванилия

Начин на приготвянe

Замесваме тесто от мляко, вода, мая, яйца, сол, захар, оцет и брашно - да стане хубаво гладко тесто. Оставяме половин час да втаса. След това премесваме тестото наново с малко брашно. Късаме малки топчета, които разточваме с точилка. Мажем с масло и поръсваме с орехи и канела, след което навиваме на руло, което усукваме - да се издължи малко, за да не стане много дебело. Режем парченца около 2 см, обръщаме нарязаните парченца и ги подреждаме в предварително намазана тава с мазнина на разстояние. 

Оставяме на втасат и печем до готовност. След като изстинат, се сиропират с хладък сироп.

Още по темата
Още по темата
Сладки банички със сушени плодове
Брашното се смесва с маята и се добавя вода до получаването на меко тесто. Оставя се на стайна температура за няколко часа да втаса. Наситнените смокини се смесват с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц