Рязана туршия

Рязана туршия Лакомник
Рязана туршия
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Десислава Трифонова, с. Горун
Лакомник Необходими продукти

За 3-литров буркан

За туршията:

1 кг камби

250 г карфиол

250 г моркови

листа от целина

бахар на зърна

дафинов лист

чесън

черен пипер на зърна

За маринатата:

4 1/2 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. сол

1 ч.ч. захар

2 ч.ч. оцет

6 аспирина 

Начин на приготвянe

 Зеленчуците се измиват, нарязват се на дребно и редят в буркана – камби, моркови, карфиол (накъсан на розички), а между тях се слагат листенца целина. Добавят се бахарът, дафиновият лист, чесънът и черният пипер. В отделна купа се прави маринатата и се долива към туршията. Бурканът се запечатва и се обръща за един ден с капачката надолу. После всеки ден се поразклаща, докато се стопят захарта, солта и аспиринът.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц