Ръжен кекс с плодове

Ръжен кекс с плодове Лакомник

Пухкав и ароматен сладкиш за следобеда

Ръжен кекс с плодове
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца

1/3 ч.ч. мед

1 ч.ч. ръжено брашно

1-2 ябълки

1/3 ч.ч. нарязани или начукани орехи

1 пълна ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. канела

50 мл зехтин, масло или олио

олио

Начин на приготвянe

Меда се разтопява на водна баня или на слаб котлон. Приготвят се орехите. Брашното се разбърква с бакпулвера и канелата. Яйцата са на стайна температура. Формата за печене се намазва леко с олио или се покрива с хартия за печене. При всяко от следващите добавяния, сместа се разбива добре: първо са яйцата; следва брашното, постепенно мазнината, постепенно меда. Фурната се загрява на 180 С. Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета, слагат се в сместа заедно с орехите и се разбърква с лъжица или телена бъркалка. Сместа се изсипва във формата и се слага във фурната за 20 минути, намалява се на 160 С и се пече още 20 минути. Кекса се оставя да се адаптира бавно към околната среда, като първо се открехва фурната, после се отваря, след известно време се изважда от фурната, и вече леко топъл може да се изкара от формата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц