
Пухкав и ароматен сладкиш за следобеда




Меда се разтопява на водна баня или на слаб котлон. Приготвят се орехите. Брашното се разбърква с бакпулвера и канелата. Яйцата са на стайна температура. Формата за печене се намазва леко с олио или се покрива с хартия за печене. При всяко от следващите добавяния, сместа се разбива добре: първо са яйцата; следва брашното, постепенно мазнината, постепенно меда. Фурната се загрява на 180 С. Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета, слагат се в сместа заедно с орехите и се разбърква с лъжица или телена бъркалка. Сместа се изсипва във формата и се слага във фурната за 20 минути, намалява се на 160 С и се пече още 20 минути. Кекса се оставя да се адаптира бавно към околната среда, като първо се открехва фурната, после се отваря, след известно време се изважда от фурната, и вече леко топъл може да се изкара от формата.
