Руски картофен хляб
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите сварете докато омекнат. Прецедете и пасирайте на пюре, оставете да се охлади. От бульона, в който са варени, запазете непълна чаена чаша. Смесете брашната заедно с маята В голяма купа се смесват двата вида брашно, маята, солта и ким. Добавете и маслото, нарязано на малки парчета, после и бульонът. Разбъркайте добре, а после с ръце омесете меко тесто. Месете добре, докато стане гладко и еластично. Поставете в покрит съд да втаса на топло за час. Отново месете и оформете в желаната форма. Покрийте за втаса за още половин час. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса са около половин час.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп