Руски банички

Апетитна комбинация от меко тесто, сирене и стафиди за хапване по всяко време


Приготвяне
40 минути
Порции

5

Начин на приготвянe
Твърдото масло се нарязва на парченца, размесва се с брашното с края на пръстите, като се прибавя по малко от водата, за да се замеси добре. Тестото се разточва и се нарязва на парченца, които се слагат в малки формички за сладки. Сиренето се разбива със захарта, прибавят се разтопеното масло, стафидите и жълтъците. С тази смес се пълнят до 2/3 от формичките, в които е поставено тестото. Пекат се в силна фурна - загрята на 220 градуса, докато се зачервят - около 15 минути, и се изваждат още топли.
Още по темата

Каймата се запържва с лука, солта, черния пипер, 1яйце и магданоза. Оставя се да изстине. От тестото се нарязват правоъгълници. В средата на всеки се слага от плънката...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп