Руска торта

Руска торта Лакомник
Руска торта
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Силвия Манева, Тетевен
Лакомник Необходими продукти

За блатовете:
4 яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. масло
4-5 с.л. мед
1 ч.л. сода
брашно, колкото поеме
За крема:
600-700 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. захар
250 г масло
2-3 с.л. брашно
ванилия

Начин на приготвянe

В купа слагаме всички съставки за блатовете и разбиваме на водна баня, докато захарта се разтопи, прибавяме 1 ч.л. сода и брашно. Омесваме меко тесто. Тестото се разделя на 7-8 равни топки. От всяка топка се точи кора, която се пече в силно загрята фурна. Тавата се поръсва само с брашно. И така, докато се изпекат всички кори. Корите се пекат бързо за около 5-6 минути.

На крема: Яйцата за ваниловия крем се разбъркват със захарта, постепенно се налива млякото и при непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Сместа се загрява на котлона, докато кипне, и се оттегля. Бърка се непрекъснато. След като е почти изстинало, се добавя маслото и се бърка, докато се разтопи. Редят се блат, крем и така, докато свършат продуктите, като най-отгоре съм я покрила с шоколад. Отстрани - със смлени орехи за украса или каквато си пожелаете. Аз съм настъргала бял шоколад, желирани малинки и къпинки. Престоява едно денонощие и си я хапвате с удоволствие.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц