Руло с ябълки

Руло с ябълки Лакомник
Руло с ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Мими Димитрова
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 краве масло

2 ч.ч. брашно

1 яйце

1 с.л. пудра захар

За плънката:

2 ябълки

1 с.л. галета

1 с.л. счукани орехи

2 с.л. захар

1 ч.л. канела

Начин на приготвянe

Ябълките настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме галетата, счукани орехи, захарта и канелата. Разбъркваме много добре. Маслото стопяваме и към него прибавяме яйцето и пудрата захар. Разбиваме до получаването на пяна. Много внимателно добавяме брашното до получаване на меко тесто. Тестото разточваме на правоъгълна кора с дебелина около 1-2 см. В единия ъгъл равномерно изсипваме плънката. Навиваме на руло. Правоъгълна формичка намазваме с мазнина и поръсваме с брашно. В нея поставяме рулото и печем в силно загрята фурна (200-220°С) до пълна готовност на рулото. Когато е готов, го изваждаме да изстине. Нарязваме с остър нож и поръсваме с пудра захар (може и без да се реже, да се поръси със захарта).

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц