Руло със сирене
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се надробява в дълбок съд, поръсва се със захар и се оставя да се втечни. Прибавят се 2 с.л. хладко мляко и се размива на гладка каша. Добавят се останалото мляко, солта, 3 с.л. Олио, яйцето и се разбърква добре. Прибавя се брашното и се замесва меко тесто, което се меси още 10-12 мин. Тестото се разделя на 5 парчета, потапят се в олиото и се разтеглят на ръка на малка кора. Корите се нареждат една върху друга, като между тях се ръси олио и надробено сирене. Корите се навиват на руло и се разтеглят на дължина. Разделят се на две части и се слагат в обилно намаслена правоъгълна тава. Оставят се топло за 30 мин да втасат. Заливат се с останалата мазнина и се пекат в силно загрята фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп