Руло "Стефани" без месо

Руло "Стефани" без месо Лакомник

Постният вариант на традиционното месно руло

Руло "Стефани" без месо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 гр. кафява леща
½ чаша брашно от лимец
1-2 моркова
1 средно голям картоф
стрък селъри
¼ глава карфиол
3-4 сушени домата
кимион

чимен
чубрица
сладък червен пипер
черен пипер
асафетида
магданоз
хималайска сол

Начин на приготвянe

Накиснете лещата за 12-24 часа. Сварете, прецедете и измийте. Пулсирайте за кратко в кухненски процесор. Добавете подправките, солта и брашното от лимец и омесете добре докато се получи плътна смес. Оставете сместа да почине за малко. През това време накиснете сушените доматчета и сварете на пара за около 15 минути картофа, морковите, карфиола и стръка селъри. Накиснатите домати разбите с малко сол и вода на паста.

Разточете сместа от лещата на правоъгълник с дебелина около 1 см. От едната страна по дължина наредете морковите, картофа нарязан на жулиени, карфиола разделен на малки розички и стръка селъри. Навийте внимателно на руло. Намажете с доматената паста. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна върху силиконова подложка или в тава с хартия за печене за около 40 минути.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц