Родопски пататник
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелват се картофите, измиват се и се настъргват на едрата страна на рендето, настъргва се и лукът и се обърква всичко.
Начин на приготвяне на корите:
Омесват се 300 г брашно, 1 с.л. олио, щипка сол и хладка вода - за тестото. Точат се 2 кори, 1 се слага в предварително намазаната с олио тава. Ръси се сместа и отгоре се слага другата кора. След като се изпече от едната страна, се обръща от другата страна и така готовият пататник се маже с маслото. Сервира се с родопско кисело мляко.
Добър апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп