Родопски пататник

Родопски пататник Лакомник
Родопски пататник
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Ирина Кискинова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

1,200 картофи
1 средно голяма глава лук
200 г сирене
щипка сол
3 с.л. олио
50 г масло
За корите:
300 г брашно
1 с.л. олио
щипка сол
хладка вода

Начин на приготвянe

Обелват се картофите, измиват се и се настъргват на едрата страна на рендето, настъргва се и лукът и се обърква всичко.

Начин на приготвяне на корите:

Омесват се 300 г брашно, 1 с.л. олио, щипка сол и хладка вода - за тестото. Точат се 2 кори, 1 се слага в предварително намазаната с олио тава. Ръси се сместа и отгоре се слага другата кора. След като се изпече от едната страна, се обръща от другата страна и така готовият пататник се маже с маслото. Сервира се с родопско кисело мляко.

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц