Рогчетата на Ицо

Рогчетата на Ицо Лакомник
Рогчетата на Ицо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Христо Мавродиев, Бургас
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

20 г мая (жива)
15 г сол
4 яйца
100 г олио
350 г свинска мас
25 г захар
250 г сирене

Начин на приготвянe

Маята се разтваря в малко хладка вода (200 мл вода). Там се слага и захарта и се оставя да шупне. Така се влага в тестото и се замесва с останалите продукти. Маста да е мека, но в твърдо състояние, не чорба. Да се меси на хладно, да не втасва във фурни и хлебопекарни, мазнината излиза! Тестото се замесва с ниска температура - 24 градуса. Едното яйце се отделя за намазване и малко в пълнежа - обърква се със сиренето. Замесва се тестото и се оставя само 30 мин да се отпуска на стайна температура! Разделя се на късове, оформя се, поставя се пълнежът. Нареждат се в тави и се оставят за окончателна ферментация за 45 мин. Пак на стайна температура! (Това е важно за теста с голямо съдържание на мазнини, защото на топло излизат от тестото!). 

Намазва се с яйце и се изпича в загрята фурна на 230- 240 градуса (без вентилатор са дадени градусите) за 10 мин. От това количество стават доста бройки, може с половин доза.

Още по темата
Още по темата
Царски бутер банички
Нарежете на ситно лука и го запържете, прибавете ситно нарязаното месо за 5 минути, обеления и нарязан домат и запържете докато се изпари водата. Подправете на вкус....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц