Ризото с пиле

Ризото с пиле Лакомник
Ризото с пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешко филе

1 ч.ч. ориз

2-3 с.л. зехтин

1 глава лук

100 мл бяло вино

50 г пармезан

50 г масло

2 ч.ч. пилешки бульон

Начин на приготвянe

Нарежете филето на кубчета и го запържете в дълбок тиган. Добавете много ситно нарязаният лук и запържете. След това прибавете ориза и бъркайте.

Намалете котлона на средна температура, долейте виното и оставете да поври за около 2-3 минути. след това разбъркайте и прибавете бульона. Оставете на котлона за още 5-6 минути. Преди да отстраните ястието от огъня прибавете маслото и пармезана, разбъркайте няколко пъти, докато се разтопи маслото и отстранете от котлона. Ястието се поднася топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц