Ризото с моркови
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте зехтина в съд с незалепващо покритие. Сложете лука и задушете 5 минути или докато омекне. Прибавете морковите и гответе още 4 минути или докато станат крехки. Сипете ориза и разбъркайте, за да поеме сместа. Налейте виното при зеленчуците и гответе 2 минути или докато то се изпари наполовина, като периодично бъркате. Смесете бульона, сока от моркови и водата. Добавете постепенно с черпак течността към ориза, като разбърквате. Изчаквайте съдържанието на черпака да бъде изцяло поето от оризовата смес, преди да сипете следващия. Цялото време, необходимо за готвене, е около 20 минути. Свалете от котлона и тогава разбъркайте в ястието пармезана и черния пипер.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп