Ризото с манатарки и пачи крак
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Налейте бульона в голяма тенджера и оставете да кипне. Прибавете белите гъби, предварително измити в топла вода. В друг съд загрейте зехтин с 60 г масло. Запържете ситно нарязания лук и чесън, подправете със сос и бъркайте докато лука омекне. Прибавете гъбите пачи крак.
След около 1 минута прибавете ориза с помощта на лъжица на няколко пъти, така че да сте сигурни че е покрит с масло. Оставете да кипне. Когато мазнината започне да се изпарява прибавете половината от бульона. От време на време разбърквайте. Продължете да прибавяте бульона, докато ориза напълно се свари, за около 20 минути. Към края на готвенето прибавете към ризото останалото масло и пармезан и за минута покрийте с капак. След това сервирайте.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп