Ризото с гъби и кашкавал

Ризото с гъби и кашкавал Лакомник
Ризото с гъби и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

10 г сушени гъби

250 мл кипяща вода

1 л пилешки бульон

375 мл вода

40 г масло

2 с.л. зехтин

2 глави лук, нарязани на ситно

200 г пресни гъби, нарязани на ситно

400 г ориз

80 г настърган пармезан

 

Начин на приготвянe

Сложете сушените гъби в купа и ги залейте с кипящата вода и оставете да престоят 30 минути. След това изцедете 125 мл. от водата.

Смесете гъбите с бульона и вода в тенджера и оставете да кипнат на умерена температура, покрийте с капак докато се изпари цялата вода.

Загрейте маслото и зехтина в голяма тенджера, запържете лука и всички гъби, бъркайте докато лука омекне. Прибавете ориза и разбъркайте за да бъде добре покрит с масло. Прибавете 1 чаша вода с бульон, гответе на слаб огън докато се поеме мазнината.

Прибавете още малко мазнина, 1 чаша вода и отново разбъркайте, докато се поеме мазнината и така в продължение на 35 минути. Преди сервиране поръсете с кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц