Ризото със сметана и кашкавал

Ризото със сметана и кашкавал Лакомник

Изкушаващо и вкусно предложение за обяд

Ризото със сметана и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 и 1/2 ч.ч. бланширан ориз

1 и 1/2 ч.ч. зеленчуков микс (грах, моркови и царевица)

300 г пресни гъби

1 глава лук

2 с.л. масло

200 г кашкавал

150 заквасена сметана

чубрица

черен пипер

сол

1/2 ч.л. индийско орехче

2-3 стръка магданоз

Начин на приготвянe

Гъбите се измиват и се нарязват на филийки. Маслото се загрява и в него се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се гъбите. Разбърква се добре. След 2-3 минути се прибавя ориза, разбърква се, прибавя се зеленчуковия микс. Овкусява се с подправките, след това се налива вода и се оставя да къкри на тих огън, докато оризът поеме водата и набъбне. След като това стане, се добавя заквасената сметана, разбърква се добре и се готви още 3-4 минути, като се разбърква периодично. Ястието се поднася топло, като непосредствено преди сервирането се поръсва с нарязания на ситно магданоз и настъргания кашкавал. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц