Ризото по милански



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Сложете 100 мл бульон в тенджера и оставете да кипне. Прибавете шафрана и отнемете от огън. Кипнете оставащата част от бульона в отделен съд и го кипнете. Почистете лука и го нарежете на ситно. Разтопете половината от маслото в тиган и запържете лука. Прибавете ориза и запържете за 5 минути. Добавете бульона, като го разделите на 5-6 части, преди да прибавите всяка следваща част бъдете сигурна, че предната е поета от ориза. Добавете останалата част от маслото, разбъркайте, поръсете с пармезана и бъркайте в продължение на 30 секунди. Покрийте с капак и оставете за 2 минути, след което сервирайте.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп