Рибена супа топчета
Приготвяне
30 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Морковите и целината се настъргват/нарязват на дребно и се задушават с масло. Заливат се с гореща вода и се кипват. Обезкостената риба се смила, прибавят се белтъкът и част от ориза. От сместа се правят малки топчета и се прибавят към врящия бульон. Прибавят се нарязаният на кубчета картоф, оризът и супата се оставя да поври до готовност на ориза и картофа. Малко преди да се свали от огъня, се добавя нарязаният домат. Жълтъкът се разбива с киселото мляко и с се застройва супата. Накрая се добавя маслото. Готовата супа се поръсва с нарязан магданоз или друга зелена подправка на вкус.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп