Риба в хартия

Риба в хартия Лакомник
Риба в хартия
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Елеонора Микова
Лакомник Необходими продукти

600 г филе от бяла риба

1 глава кромид лук

1 червена чушка

1 зелена чушка

1/2 връзка копър

1/2 лимон

4 с.л. сухо бяло вино

2 с.л. зехтин

1 ч.л. смлян черен пипер

сол 

Начин на приготвянe

От хартията за печене се изрязват 8 кръга с диаметър 16-18 см. Рибното филе се измива, подсушава и се нарязва на 4 части. Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци. Чушките се почистват от семената, измиват се и се нарязват на тънки ивички. Копърът се измива, подсушава се и се наситнява. Върху 4 кръга се разпределят филетата. Отгоре върху всяко филе от риба се поставят по 1 кръгче лимон, 1/4 от чушките, лукът и копърът. Подправят се със сол и черен пипер. Напръскват се с вино и се покриват с останалите кръгове хартия. Краищата се затварят плътно. Пликчетата се пренасят в огнеупорна тава. Фурната се загрява на 190 градуса. Рибата в хартия се пече 12-15 минути. Разпределя се в 4 чинии, прави се отгоре кръстообразен разрез, за да излезе парата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц