Рибата е най-ценната храна на планетата

Рибата е най-ценната храна на планетата Лакомник
Рибата е най-ценната храна на планетата
Автор:Лакомник

Хипертонията и стеснените кръвоносни съдове са основни рискови фактори, водещи до атеросклероза, респективно - до инфаркт. Човек е сериозно застрашен, ако има близки родственици с тези проблеми, като едновременно с това лошият холестерол в кръвта му е повишен над 220 мг%, а кръвното му налягане има стойности над 140 на 90 мм живачен стълб.

В такива случаи лошият холестерол трябва да намали до нормалните си граници. Преди човек да премине към приемане на лекарства, известни като статини, е добре да приложи подходяща диета. Много важно е да се осъзнае, че има разлика между отделните мазнини.

В храненето трябва да се ползва зехтин и да се ограничи приемът на тлъсто животинско месо и краве масло. Също – да се намалят сладкишите и шоколадът. Полезна е рибата, която съдържа Омега 3 мастни киселни, известни с това, че понижават холестерола и така пазят от сърцето. Яжте повече зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и варива.

Намалете приема на сол, за да не се повишава допълнително кръвното ви налягане. / Нормата за солта е по 5 мг на ден/. Пийте течности, но избягвайте газирани напитки и сокове, които са наситени с въглехидрати и оцветители. Наблегнете на водата и чая без захар.

Хранете се редовно, в точно определени часове. По този начин ще поддържате нивото на кръвната си захар в нормални граници и обмяната ви ще бъде активна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц