Пригответе си това невероятно домашно изкушение
Млякото се налива в тенджера. Добавят се пет супени лъжици захар. Съдът се поставя на включен котлон. Бърка се докато се разтвори захарта. След това съдът се оттегля от загретия котлон. Отделят се белтъци от жълтъци. Жълтъците се разбиват с нишестето и четири супени лъжици прясно мляко. Кашата се прибавя към топлото мляко. Съдът се връща на горещия котлон. Бърка се докато сгъсти и се получи гладък крем. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и супена лъжица пудра захар. Маскарпонето се смесва с белтъчения сняг. Маже се дъно на тавичка с тънък слой млечен крем. Следва ред бисквити. Върху тях се нанася дебел слой млечен крем и тънък слой маскарпонов. Идва ред на бисквитен блат. Следва останалата част белтъчено- маскарпонов крем. Завършва се с млечен крем. Сладклишът се оставя на хладно за няколко часа да стегне. Шоколадите се разтопяват поотделно. Сладкишът се украсява с бели или кафяви шоколадови шарки. Поръсва се с филирани бадеми. Изкушението се оставя в хладилник за една нощ. Бисквитите поемат от двата вида крем. Тортата се поднася студена.